NAZOMER-PANORAMA-tocht 29 september 2019

Voerendaal, het best bewaarde geheim van Limburg, met de vele kastelen, meanderende beekjes, carré-boerderijen, huizen van Kunrader steen, veldwegen, vergezichten, natuurgebied de KUNDERBERG, het Land van Kalk met zijn kalkovens, landschapspark TERWORM, etc. etc.

Wandelend in en om Voerendaal kon er van al dit moois genoten worden. Op de pauzeplaats is Welten was het gezellig en was er een muzikaal intermezzo van Guus Debets op zijn elektrisch orgel. De weersvoorspellingen waren zeer slecht, waardoor het aantal wandelaars niet ver boven de 200 bleef steken. Deze wandelaars waren verrast over het mooie groene gebied waar de routes waren uitgezet.

Onderstaand een reactie van een zeer ervaren wandelfanaat die inmiddels 112.341 (afgestempelde) kilometers op zijn naam heeft staan:

“”Een heuse HERFSTTOCHT en een parcoursje (in mijn geval 21 km) om te zóenen zo fraai! Ik had er nadien spijt van, de route niet opgetekend te hebben, wat ik wel vaker doe! (U heeft wellicht geen uitvoerige routebeschrijving liggen….???) Jammer dat ‘derden’ op verschillende plekken niet met hun ‘tengels’ van de pijlen af konden blijven, al viel de verwarring gelukkig mee. Spijtig dat we weer een half jaar moeten wachten op uw eerstvolgende wandeltocht. Desalniettemin, dank aan iedereen die een positieve bijdrage gaf aan dit bijzonder knap stukje wandelparcours; andere keren ben ik óók altijd al gecharmeerd van de routes, dit maal  was ik volstrekt sprakeloos :HARTELIJK DANK!“”

Voor 2020 gaan we weer ons best doen verrassende routes te bedenken. Wij hopen velen weer bij onze wandelingen in 2020 te mogen begroeten.

De Lentewandeling 2020 wordt gehouden op de zondag na Hemelvaartsdag, en de NAZOMERwandeling 2020 op de laatste zondag van september.